Creative Cloud 3D-modeller, reklamhantering och bildmaterialshop nyheter i Adobe Experience Cloud

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kanske är det över med stora förvärv på ett tag från Adobe. Och dags att istället fokusera på fördelarna som redan finns inom produktsviten?

En svitfördel Adobe haft sedan starten, som bolaget kanske inte riktigt använt så mycket som de skulle kunnat är kopplingen till alla Photoshop-, InDesign- och Illustrator-användare på egna webbavdelningen. Inget som direkt lyft fram under de senaste 6 åren. Men Creative Cloud-stöd kan bli en större del av Adobes erbjudande under 2018/2019. Hela de kreativa plattformarna har effektivt hamnat i Adobe Creative Cloud molnet och mer äkta integrationer är idag verklighet.

Under Adobe MAX, som just pågår, avtäcktes några nya Adobe Experience Cloud och Adobe Creative Cloud kopplingar. Mer eller mindre omöjliga för konkurrenterna Salesforce, Oracle, Sitecore och Episerver att återskapa. Om de inte köper upp Serif Ltd’s Affinity Photo eller motsvarande.

  • Adobe Dimension CC kommer med i Experience Manager Assets för att ge tillgång till 3D-modeller och återskapa reklambudskap och media baserat på tidigare tagna bilder, men nyskapade 3D-objekt med årets modeller etc.
  • Adobe Experience Manager får stöd för att köpa och använda Adobe Stock filmer och bilder direkt i AEMs workflows och personaliseringsströmmar.
  • Integrerat Adobe Asset Link sök till Photoshop CC, Illustrator CC och InDesign CC som låter formgivare söka fram bildmaterial som redan använts och publicerats via Adobe Experience Manager Assets och ändra eller lägga till i materialet.
  • Dessutom släpps Adobe Advertising Cloud Creative som är en koppling mellan Adobe Advertising Cloud och Creative Cloud för att formge eller justera olika digitala reklamkampanjer.