Dagligvarunytt.se vill bli ledande på ny teknisk tidningsplattform

In Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För inte länge sedan var tidnings-CMS och all digital innovation som löpande skapades för svenska nyhetsläsare från mediehusen en hel egen kategori här på MKSE.com. Numera rör tidningars digitala utmaningar mest nedläggningar, sammanslagningar, flytt till billigare open source produkter och en ökad mängd 404-or från nedlagda tidigare tjänster.

Det är därför kul att se att Dagligvarunytt.se, tidigare Icanyheter, släpper nytt idag:

”– Nu kan vi bli ledande även digitalt. Och att man kan göra allt delbart på nätet är en stor fördel, inte minst när det gäller butiksreportage som kan fungera som inspiration för andra i branschen.”

Säger chefredaktören Pontus Edman. Icanyheter var första en användare av Episerver av Internetfabriken. Men sajten återfinns nu på en skräddarsydd Bonnier News ramverkslösning baserad på bland annat Node.js och Next.js. Dagligvarunytt.se använder sig vidare även av Oracle Eloqua marketing automation som kommer från Bonnier News sfären. Bonnier News ärvde WordPress vid övertagandet av Fastighetsnytt.se och har annars främst satsat på egna “Omni-appen” Bonnier Aware App. Bonnier har även öppnat en Adobe Magento 2 e-handel 2018 för varumärket Bondeco (nu en del av Adlibris).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobes e-handelschef om Marketplace för headless, B2B-försäljningen, D2C-arvet och open source-kunder