DanskeBank.com berättar ny historia, blandar friskt design och kod. Flera säkerhetsmissar

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Danske Bank har inför sommaren gått live med sin helt nya Sitecore onlinenärvaro. Helt omskrivna www.danskebank.com, som även väntas ersätta svenska danskebank.se inom kort, ska vara uppbyggd för att engagera med bankens många olika typer av målgrupper.

I den nya lösningen ska design, copy och .NET-kod blandats upp och setts över i sin helhet för att skapa en trevlig ”digital experience”, berättar Christian Steen Jensen och det nya designteamet bakom i ett uttalande. Målet är att skapa en lösning som ”visar upp bankens helt nya historia”. Den nya kommunikationsplattformen ska uttrycka hur bankens nya ID och ”core story” fungerar samt ska presentera de nya verktyg och tjänster banken erbjuder sina kunder och aktieägare.

Men säkerhetsaspekten brister i den nya lösningen. Banken har missat att tvinga slå på https://, vilket är olyckligt för en bank då det kan ge stora röda, varningstexter i världens ledande webbläsare. Det finns även en märklig ”Dropbox-aktig” folder i toppmenyn där förnedladdade document (!) återfinns. Ett riskabelt drag av en bank i dessa tider då nedladdning av dokument i olika format är förknippat med vissa säkerhetsrisker.

Lösningen ligger kvar på landets stolthet Sitecore CMS som även användes för den gamla sajten och är framtagen i ett samarbete med Köpenhamnsbaserade Great Works. Teknisk partner till banken är danska Implicit ApS.

Danskebank och NoA, som byrån Great Works tillhör, har jobbat ihop tidigare med design av Bold m fl.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sitecore vinner Sephora Marketing Automation AI-uppdrag

Leave a Comment