Därför har inte den konverterande webben blivit smartare 2019

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, E-handel, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det talas inte lika ofta om konverterings- och kampanjsidetjänsterna Unbounce eller Instapage. Eller optimeringsteknologin från Ve Global eller Nosto för den delen.

En anledning kan varit att vi nått en typ av tak sett till innovation inom området. Jämfört med 2013-2015 års strida ström av smarta abandoned shopping-carts flöden, omfattande personaliseringsstöd, olika e-postsniffande fält och förifyllda, högkonverterande formulär är det inte på långa vägar lika många påhittiga tredjeparts-tillägg som släpps idag.

Just den senare, förifyllda formulär, uppfanns redan 2013 och borde blivit en standard idag för att få in leads när 5-15 e-postfält ska fyllas i. Men någon typ av högre intelligens kring att fylla i formulärdata finns fortfarande inte att tillgå på många webbplatser. Trots att det var en så självklar lösning där insamlade datakällor verkligen kunde komma till pass. En anledning till det är att det för några månader sedan visade sig att en av de med mest potential, LinkedIns AutoFill tjänst, läckte användardata till höger och vänster. Vilket fick ägarna Microsoft att släppa en panikpatch och dra tillbaka den externa tillgången till tjänsten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Förändringar och besparingar inom e-handel/IT att vänta på Åhléns

Bland produktnyheterna från aktörer som jobbar med leads och konverteringsoptimering handlar produktsläppen mest om R&D-resultat från att kombinera olika typer av datakällor. Ofta med tillägget att någon typ av AI får tolka datamassan och därefter skapa smarta grupperingar. Samt kanske vertikal-anpassa allt för en betalande kund. Eller att olika fördefinierade templates, mallar tagits fram för att en kund snabbare ska kunna komma igång.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado vinner hela Belstaff lojalitetsprogram och CRM kontot
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss