Det nya i Facebook Comments med API

In API, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Facebook har rullat ut ”Disqus– och Echo-dödaren” Facebook Comments. Så, är det dags att byta ut er interaktiva modulplugin på samma sätt som när officiella Facebook Like-knappen kom i april 2010?

http://tctechcrunch.files.wordpress.com/2011/03/facebook-comments.jpg

Nej. Disqus kan andas ut. Vad innebär denna uppdatering då? Facebook Comments har funnits som enklare widget sedan Open Graph först presenterades.

Denna uppdaterade version ser givetvis till att kommentarer publiceras på din Facebook lifestream, det finns en central moderering med några inställningar för paginering och den finns möjligheter att välja att ”Like” kommentarer kommer överst. Det finns även fördelar synkning med Facebook Pages Comments så er commiunity-sida ”delar med sig” av Facebook kommentarer till bloggen och vice versa. Såklart en fördel sett till Pages dominans.

Mer intressant är att det även finns ett nytt API med möjlighet att få ut och lista en sidas kommentarer på lite olika sätt.

Möjligheten finns även att posta som ett Facebook Pages konto.

Men, det är Facebook, ”konkurrenterna” Twitter och Googles oAuth-ID:n finns inte ännu på plats, så autencieringsfördelarna mot Disqus (som även blivit riktigt starka i mobilen under q4-q1 2011) är ännu obefintliga. SSO mot Facebook erbjuder nyss nämnda dominant redan.

Det finns heller inget centralt, sökbart repository för kommentarer som i Disqus.

De plugins Facebook numera promotar som Social Plugins är:

Kommentarer

Leave a Comment