DN.se läser upp mobilwebben och skaffar Facebook Connect

In Facebook Open Graph, iPhone, Nyheter, Polopoly Atex, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

DN.se's JSP-sideuppbyggda mobilsajt mobil.dn.se har i toppen av samtliga publicerade artiklar börjat inkludera Voice Corp. Readspeakers nya iPhone och mobilapp. Den finns tydligt tillgänglig via länken Lyssna på artikeln. Ett trevligt tilltag som faktiskt borde ha vissa fördelar ställt mot den webbaserade lösningen. I mobilversioner av webbsidor är koden renare (få störande tabeller /etc. med content) och klienten, mobiltelefonen, är  oftast redan försedd med duglig inbyggd högtalare. Lösningen borde vara ett välkommet tillägg för funktionshindrade -...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Har du missat ”vänners nyheter” i högerspalten, månne? Grejen är ju att jag ser vad mina vänner har rekommenderat direkt på dn's etta.

  2. Att ”talande webb” skulle vara ett hjälpmedel med fokus på funktionshindrade belyser inte hela dess potential. Det är lättare att ta till sig ett talat språk i många situationer även för ”icke funktionshindrade”. Jämför med talböcker, det var först något för synskadade men är idag något som uppskattas av många många fler.

  3. Hej Martin

    Som Daniel skriver så används ”rekommendera artikeln” till mycket mer än så. Den lägger in din rekommendation i dina vänners nyhetsflöde och presenterar den i ”Vänners nyheter” i högerspalten. Där syns även andra aktiviteter som när du kommenterar en artikel eller får ett resultat på någon av DN.se:s tester, exempelvis det klassiska nutidstestet.

  4. Kul att du uppmärksammar vår tjänst för uppläsning av artiklarna på mobil.dn.se. Några förtydliganden bara: Företaget heter VoiceCorp. Tjänsten på sajten heter ReadSpeaker. Och det är inte vår nya iphone-app utan en Saas-tjänst som finns tillgänglig på DNs mobila sajt för alla som har en webbläsare och kan spela upp mp3-ljud på sin mobil. Vår nya iPhone-app är det hittills bara UNT (Uppsala Nya Tidning) som erbjuder. Läs mer om den här: http://www2.unt.se/avd/1,,MC=3-AV_ID=965093,00….

  5. Nu ser jag inte FBC:n i toppkant längre. Bara i artikel-foten. Oh, jag som förbereder ett föredrag om just svensk Facebook Connect…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.