Domän-problem och stora säkerhetsvarningar på hela Fila.com, e-handeln helt oanvändbar

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Numera sydkoreanska sportmärket Fila har en historik som sträcker sig tillbaka till Italien och år 1911. Bolaget har nått några höjdpunkter sedan dess som skosponsor när Björn Borg var aktiv. Och som hiphop-brand under 90-talet.

Men då försäljningen hamnar på nätet går det mindre bra för nyligen uppdaterade Fila.com. Den officiella webbplatsen lyckas med konststycket att missa stora delar av all sin trafik via ett enormt re-directfel på toppdomännivå. ”Fila.com” är inte pekad mot www.fila.com vilket skapar felsidor (!) för alla användare som bara skriver in ”fila.com” i Chrome webbläsare. Samma problem uppstår även i Internet Explorer.

Firefox gör ett försök med ”www.fila.com” vilket räddar trafiken. men det hjälper inte när Chrome är den största webbläsaren världen över.

Den svenska webben leder till den tyska webbplatsen, daterad 2015. Den i sin tur länkar felaktigt till https-sidor som ger stora varningsmeddelanden på flera håll. Vansinnigt att det inte korrigerats. Måste hindra i stort sätt all e-handel sedan flera veckor tillbaka.

Tekniskt sett efter det är det en mycket klassisk mode- eller sport e-handel vi tittar på. Med en ”Demandware-mall”-aktig uppbyggnad kring produktsidor och listor. Det finns på produktnivå storlek-, färgval och små grafiska element som berättar om produktegenskaper. Det finns zoom och några fler säljstödjande egenskaper. Som hjälper föga när det inte går att lägga varor i varukorgen. Demandware är även den produkt som används för startside-splashen på Fila.de.

Men det verkar även som Fila köpt in delar av webben på en annan kostsam licens, SAP hybris e-handel. Dessutom finns Adobe Dynamic Tag management e-handelsstöd inköpt för att hantera viss logik.

I nya hemlandet Korea används en Drupal som länkar vidare till kryptiska ”info.fila.co.kr/2010/korea2/” med en utlänkad, äldre Microsoft VB-skriven e-shop.

Vi börjar få in mycket data kring de digitala val som Filas konkurrenter inom skovärlden gjort. De är:

  • Adidas (Salesforce Commerce Cloud tillsammans med SDL Web)
  • Asics (SAP hybris e-commerce)
  • Diadora (Salesforce Commerce Cloud)
  • Ecco (Salesforce Commerce Cloud efter kastat ut tidigare Sitecore)
  • Puma (Salesforce Commerce Cloud tillsammans med Drupal 7)
  • Nike (Adobe Experience Manager, har även Contentful för småsajter och innan dess fanns Drupal för kampanjsajter)
  • Reebok (Salesforce Commerce Cloud tillsammans med en gammal Episerver CMS för vissa appar)
  • Saucony (Salesforce Commerce Cloud över nästan hela världen, även WordPress och customlösningar)
  • Umbro (custom lösning)
  • Under Armour (Adobe Experience Manager)
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svensk partner en av de bästa på Freshworks, passerar 131 Mkr i omsättning

Leave a Comment