Domino’s Pizza Sverige skapar personlig upplevelse, handlar upp ny teknik

In Android, CXM, iPhone, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kristoffer Stenqvist, head of marketing Domino’s Pizza Sweden, berättar för MKSE.com att pizzakedjan ska växla upp digitalt i landet. Första steget blir att lansera en ny e-handels-plattform och app baserat på samma teknik som Domino’s kör i USA.

Den nya plattformen ska göra det möjligt för kunderna att snabbare beställa hem pizza, bland annat genom att erbjuda Swish och Klarna som betalning direkt i tjänsten. Med den nya plattformen ska kunderna även kunna skräddarsy sin egen pizza. Detta med en ”pizzaprofil” där information från tidigare beställningar sparas.

”– Som världens största pizzakedja är det viktigt att vi erbjuder enkla beställningar och snabb leverans, och med en leveranstid under 25 minuter är vi snabbast i Sverige. Våra pizzor ska vara lättillgängliga var kunden än befinner sig. Med den nya plattformen blir det ännu enklare att beställa din favoritpizza.”

säger Peter Jakobsen VD på Domino’s Pizza Sverige. I USA har Domino’s leverans med självkörande bilar och röstbeställningar via Amazon Alexa, som även kan komma till Sverige. Domino’s har funnits i Sverige sedan 2016 och har idag nio restauranger och planerar för ytterligare expansion i Sverige. Den nya plattformen kan användas från och med 26 juni på dominos.se och finns att ladda ner på Google Play eller i App Store.

Dominos började sin svenska digitala närvaro på en PHP-lösning från 2016. Då jobbade man lokalt med The Fan Club i Malmö och mediabyrån Scream.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss