Dominos Pizzas digitala strategi för Sverige

In Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ännu ett globalt fastfood-märke är redo för Sverige. Efter KFC kommer nu även Dominos Pizza till Sverige. De ansluter till totalt över 11 000 Dominos Pizza butiker på 70 olika marknader. Och det kan gå bra för Dominos i ett av världens mest amerikaniserade länder. KFC verkar detta andra försök (det första var på början av 80-talet) fått fäste, de ska efter Skåne även nu öppna upp i Bromma, Stockholm.

dominos.se betaDen svenska webbplatsen produceras för fullt och låg faktiskt uppe ett tag under tisdagen i en typ av öppen content-inmatningsvariant. Large Meal Deal kommer kosta 199:- plus 49:- utkörningsavgift t ex. Men efter att nyheten var ute om etableringen byttes den snabbt ut mot en enklare splash med rekryteringsinformation. Men MKSE.com har detaljerna om den kommande lösningen.

Dominos.se återfinns på samma lösning som den norska i grannlandet, en PHP-baserad lösning med Facebook Open Graph login, Google Maps och Google Fonter. Det finns ett spel, en Pizza-tracker med leveransens position, nyhetsbrev och reklam för en native app.

0st
Dominos Pizza finns det redan på 70 marknader
The Fan Club i Malmö och Scream är två av de svenska byråer Dominos kommer jobba med lokalt.

I England finns redan nästan 900 Dominos Pizza som årligen serverar 85 miljoner pizza. De är delägare i det Skandinaviska initativet. Men den engelska sajten ägnar sig åt något så ovanligt som IP-blocking av allt innehåll (med otrevligt felmeddelande) om du inte bor i UK eller USA. Troligtvis pga. problem med alltför omfattande utlänsk trafik som lett till att all trafik utanför landet stoppats. Dominos.co.uk använder delvis Orchard CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Five Guys till Sverige, CX och digitalt stöd från Sitecore PaaS och nopCommerce

Leave a Comment