Ducati använder nästan samtliga av Salesforce produker, kombineras med Contentful headless

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under pågående Salesforce Dreamforce 2017 med 170 000 deltagare i San Francisco är motorcykelföretaget Ducati ett utav de nya huvudcasen på stora scen.

Ducati är en Salesforce-användare som minst sagt växlat upp sina installationer. De har idag både Salesforce Marketing Cloud/Social Studio, Community Cloud, Sales Cloud och hela Salesforce Platform. Inom kort ska de även rulla ut Salesforce Service Cloud för sin organisation. Salesforce ska skapa Ducatis ”Connected Motorcycle” vision med hjälp av mängder av CRM data samlad på en och samma plats kring förarna. Framförallt all framtida lagning och service kring motorcyklarna ska bli mer sömlös med den nya satsningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit köper upp finska martechbyrån Marketing Clinic

Kring CMS och e-handel har inte Salesforce nått hela vägen fram. Ducati.se är en engelsk PHP-lösning av motorcykelfokuserade (!) e-handels och CMS-utvecklarna på DealerWebs. En plattform man hyr in. Och officiella Ducati.com för den globala och amerikanska publiken är en Contentful headless/decoupled produktion med en mängd tillhörande widgetar och tillbehör. Ägarbolaget Scrambler Ducati med scramblerducati.com använder även de en annan typ av CMS.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.