Dynamo appbyrå med 40 anställda uppköpt för 13 Mkr, ny del av Combined Excellence

In Android, iPad, iPhone, mCommerce, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte ens Dynamo Digital Ventures, som lyckades trotsa en svårare konjunktur med sitt delägarkoncept, klarade sig allena under 2018. Nu säljs hela bolaget för knappa 10,5 Mkr kontant (samt 2,5 Mkr säljarrevers) på skuldfri basis. Med tilläggsköpeskillingar om totalt upp till 8 Mkr de kommande åren. Dynamo blir en del av Combined Excellence och kollegor med Karlstad-byråer och produkter som Two, Ninetech och SiteDirect.

”– DYNAMO, med sin unika spetskompetens inom mobilutveckling blir ett välkommet tillskott i vårt digitala pussel och eko-system när vi bygger vidare för att skapa en heltäckande erbjudandekarta av expertbolag. Vi arbetar för att, via våra expertbolag, erbjuda våra kunder det yttersta inom digitalisering. Vårt fokus är att skapa ett komplett ekosystem av digitaliseringsexperter med fokus på att kunna leverera nya möjligheter som en förflyttning till vad framtidens datadrivna affärsmodeller erbjuder. Med förvärvet av DYNAMO stärker vi vårt erbjudande inom mobilutveckling och vårt segment ”Digital Experience” där vi även fortsättningsvis har ambitionen att fortsätta växa snabbare än marknaden.”

Säger Niklas Hellberg, ordförande för Combined Excellence.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CombinedX CX avbryter inte sin börsnotering

Mathias Planks Dynamo Digital Ventures stack ut i appbyrå-mängden 2016/2017 då de började försörja sig på att främst skapa koncept, IT, design och UX för egna ventures. Snarare än enbart för externkunder. De stödde t ex mobilåterförsäljarkonceptet Kaching som t ex därefter fick in 30 Mkr i riskkapital. Ett annat tidigt, delägt initiativ var ShiShi, som såldes vidare till Oriflame. Innan problemen startade berättade Dynamo förra året att de gärna såg omkring 20 bolag i egna “mobile acceleratorn” och den tillhörande Concept Studion.

Runt två år sedan började appbyråkonkurrenter som Apegroup, Mobiento, Appcorn och Daresay gå med mångmiljonförluster eller backade i omsättning. Samtidigt fick då nystartade Dynamo snabbt upp en bolagsskrud om 60 anställda samt en omsättning på 47 Mkr (37 Mkr 2016). De kunde första åren visa upp vinst. Men förra året vände det till en negativ vinstmarginal om hela -4%. En minskning med massiva -8% från året innan. Det visar sig även att bolaget tappat hela 20 av 60 medarbetare under samma år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Viking Line tar in ny partner för att agera på data, inte bara samla och analysera den

Dynamo har på sistone byggt Loop Rocks för NCC, Fitnesscollection, Deedster och SkinExpert. Combined Excellence skriver att de verkar för en notering på Nasdaq First North Premier under första halvåret 2019.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.