E-handel på Goodyear.com, kopplar upp tiotusentals bilverkstäder

In Adobe AEM, CXM, Java, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Goodyear med svenska Goodyear.eu/sv_se/ är en ny, större Adobe Experience Manager användare. Den europeiska satsningen följer därmed samma plattformsval som huvudsatsningen Goodyear.com landade på för ett tag sedan. Den globala AEM installationen hanterar mellan två och fem olika affärsområden per land, och Goodyear finns över hela världen.

Goodyear nosar även kraftigt på e-handel just nu. På den amerikanska sajten finns det tre olika ingångar som alla tar besökarna till en mycket detaljerad fordonssök som lotsar en till egna bilmärkets däck. Där möts amerikanska besökare av en SAP hybris som fungerar som brand store. Alla val, tillbehör och kassa sköts direkt på Goodyear.com. I det sista utcheckningsflödet kan kunden sedan välja att även lägga till installationshjälp hos en lokal bilfirma (geosearch eller via andra val) och boka in ett datum med den lilla verkstaden. Och den tjänsten finns i tiotusentals verkstäder över hela USA.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nytt DAM en betydande milstolpe i Volvo Trucks digitala transformationsresa

I Sverige är e-handelsapproachen en del av gränssnittet, men här baseras den på att man får kontaktuppgifter till en återförsäljare, snarare än att avslut, merförsäljning och kringförsäljning av samma typ kopplas på.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.