E-handlande skandinaver är lättdistraherade, kombinerar gärna och avslutar helst via läsplatta

In Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Demandwares har släppt egna Demandware Shopping Index rapporten över första kvartalet 2015. Den baseras på närmare 200 miljoner konsumenters digitala shoppingvanor och mäter skillnader i e-handelstrender det gångna året.

Några intressanta takes från rapporten i år är:

  • Skandinaver är mer benägna att e-handla över surfplatta än mobil, trots att mobilen drar mer trafik till nätbutikerna. 21% av beställningarna läggs via surfplatta och endast 13% via smartmobiler, trots att 34% av trafiken till nätbutikerna kommer från mobiler och 18% från surfplattor.
  • Skandinaver är bättre på att använda en kombination av mobila enheter (dator, surfplatta och mobil) än resten av världen när det kommer till näthandel: 27% mot 21% globalt. En ökning med 11% på ett år.
  • Vi är mer lättdistraherade, vilket framgår av att den genomsnittliga besökstiden på en nätbutik är nu nere på mindre än 9 minuter (8.9). En minskning med nästan 6 minuter (39%) på ett år.
  • Skandinaver handlar allt mer över nätet. Antalet beställningar har ökat med 43% på ett år, jämfört med en ökning på 21% globalt.
    0%
    slutför köp över läsplatta, trots att fler (34%) väljer e-handla via smartphone
  • Genomsnittsvärdet på varje order är lägre än i resten av världen: USD 119 (SEK 990) i Skandinavien mot USD 128 (SEK 1065) globalt.
  • Apple iOS har ett stort övertag på den skandinaviska marknaden. Hela 80% av all nättrafik och 89% av alla ordrar kommer från Apple produkter, med endast 18% av trafiken och 11% av ordrar från Android. I resten av världen är skillnaderna mindre, då Apple genererar 68% av all trafik och 76% av ordrar, med Android på 28% av nättrafiken och 22% av ordrar.

Leave a Comment