EA.com av svenska Fi bjuder på nya idéer

In Flash, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Svenska Fi (tidigare Fantasy interactive) har med nysläppet EA.com uppdaterat hur en sajt kan arbeta med carousel på startsidan. Den mycket populära carousel’en är numera nästan ett måste när webbdesignerns skuplterar startsidor.

På EA startsidan finns inte mindre än tre olika typer av carousels. I Fis flashvariant i toppen finns one-click/direktshoppinglänkar som vid mouse-over med som öppnar en bekräftelse-lightbox i AJAX. Därefter läggs varan i en overlay footer-bar som förutom varukorgen även innehåller sajtkarta och språkstöd. Direktshoppinglänkar av detta slag känns helt rätt just nu. I carouselen har dessutom loaderinfo samt en tidslinje lagts till. Den senare sveper över och informerar grafiskt hur länge en bild visas. En ticker över antal publicerade spel samt  skrivna i flash är annan funktionalitet.

Den nylanserade sajten är som alltid av Fi ett snyggt hantverk. Trots sämre lokal kännedom är Fi en av de internationellt mest framgångsrika svenska byråerna. De är ledande innovatörer inom sitt område, flash. Som jag tidigare nämnt experimenterar de mycket med egenutvecklad CMS funktionalitet i flash.

Leave a Comment