Efter Episervers namnbyte till Optimizely, Optinova ”domänkapas” av Bouvet före Epinova

In Nyheter, E-handel, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update*: Branschens första reaktioner på Episervers namnbyte till Optimizely rörde vad som skulle hända med MVPs (bästa utvecklarna) inom plattformen nu. Blir alla EMVP plötsligt ”OMVP”? Flera MKSE.com varit i kontakt med berättade kort därefter att de även hört av sig till representanter från Epinova för att putslustigt fråga om de ”blir Optinova” hädanefter?

Nu är domännamnet Optinova.no bokat. Men inte av Epinova, det handlar om en ”domänkapning” av storkonkurrenten Bouvet i Norge Som hänvisar all trafik till sin sajt (2021-02-04 uppdatering, nu ”skäms” Bouvet något efter MKSE.com avslöjande och visar en Loopia landningssida istället). Även optinova.se är bokat. Men det av faktiska medtech-företaget optinova.com (WordPress-kund) som re-directar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ellevio går live med omfattande ny digital närvaro på Optimizely

*Representanter från Epinova hör av sig igen under onsdagen och berättar de skrattat gott åt initiativet, men att de försäkrar alla MKSE.com läsare om att Epinova inte kommer byta namn till varken Optinova eller något annat.

När folk MKSE.com varit i kontakt med smält namnbytet något kommer även andra åsikter om varumärket. Det kan ändå ha större potential för att fyllas med ”icke-CMS” värden och delar som B2B-commerce, personalisering, CDP, DMP, CRM, A/B-test och experiment (så klart) och alla de andra förvärvade affärsområden och produktdelar. Områden där troligtvis Optmizely kommer agera mer, och ha större intäkter inom. I alla fall de kommande 24-48 månaderna. CMS är, oavsett vad Salesforce och andra sent in i matchen anser, fortfarande inom kort en absolut självklarhet som inte sålt några, globala åttasiffriga licenser allena på lång tid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  PostNord släpper ny e-handel på Optimizely Commerce

Termen var också oändligt mycket större än Episerver i det absoluta fokuslandet numera, USA. Alla andra spår än de amerikanska är sekundära idag. Samt att man slipper ”..server” då i denna aldrig sinande, ”cloud”-hysteriska tid.