Filmstaden anpassar intranät efter aktiva unga medarbetare, nya läsplattor i biograferna

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som vi tidigare konstaterat under hösten och vintern pågår flera digitala och IT-relaterade projekt i samband med att SF blev Filmstaden med nya amerikanska ägarna som steg in i bilden. Men till skillnad från hur inloggning och användarhantering sköttes (en Microsoft Online single-sign-on-lösning aktiverad i oktober), åker Microsoft ut när det gäller internkommunikationen. Det berättar intranätsansvarige och Coordinator Anna-Karin Widholm under Smarta Intranät konferensen i Stockholm i veckan.

I Filmstadens nya SiteVision intranät, som släpptes nyligen, återfinns inte bara ny teknik och en ny design. Mycket mer har förändrat med de nya ägarna AMC Theatres/Odeon Cinemas Group (tidigare Nordic Cinema Group). De står för andra värderingar och ledord än vad SF Bonnier tidigare gjorde. Dessa ska numera återspeglas i det nya intranätet.

Vi har mer på samma ämne:  Riksbyggen anställer digitala Double 2 visningsrobotar till nya lägenhetsprojekten, andra svenska robotanvändare

Filmstaden berättar även om flera kul utmaningar med den nya internkommunikationskanalen. Biograferna sysselsätter många unga medarbetare, vana vid sociala medier och tillgängliga digitala kanaler. De är även en typ av anställda som gärna vill delta och dela med sig av kommentarer och bild. Därför har ett öppet flöde, en stream,  en stor del av det nya intranätet.

För äldre anställda, som snabbt behöver ta del av information och tjänster i det nya intranätet ska Filmstaden satt upp flera läsplattor i de aktuella biograferna med en redan aktiverad inloggning till intranätet för snabb kundservice. Filmstaden har 1100 medarbetare på 25 biografer som hanterar 11 miljoner besökare per år.

SiteVision projektet fick skötas av Consid, som Filmstaden ska vara nöjda med. Inte minst då slutnotan och de löpande licenskostnaderna vart lägre än tidigare. Anna-Karin Widholm berättar att det mest blev billigare än den tidigare lösningen, en Episerver DCX CMS intranät-installation framtagen av B3 m fl.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska myndigheter skriker efter Matomos Google Analytics-ersättare, konsulterna formerar sig

SiteVision har ökat inom större privat sektor på sistone, bland dessa kunder syns Scania, Green Cargo, Min Doktor och Sveriges Kungahus.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss