Fler än hälften av besökarna lämnar efter 3 sek, kunderna kräver fysiska butiker med sena öppetider

In Google Voice etc, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Fler än Apica har tittat på era besökares ”attention span” på en webbsida eller e-handel 2017. Även Google har just presenterat fler nya siffror gällande besökare och e-handelstrender. Och det är en stor reklampelare för webbplatsägare att fortsätta sjösätta accelererade mobila AMP sidor:

  • Efter enbart tre sekunders laddningstid ska hela 53 % av besökarna lämnat sidan
  • För varje sekund som en sida tar att ladda tappar webbplatsägare runt 12 % i konvertering
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe och Google gör gemensam sak med Firefly och Bard generisk AI

Dessutom skriver Google att e-handel selekteras genom tilläggssökningar som ”+samma dag”. Att de á la Amazon Prime vill ha varan nästan omgående, helst samma dag.

En annan trend som hänger ihop med kraven på snabb leverans är att användare kräver sena, eller tidiga öppetider i butik. För pick-up in store stöd före/efter arbetstid eller fysisk varukontroll på lunchen. Något som den fortsatta trenden med pop-up butikerna även löser.

En annan trend är att sökningar är i realtid. Styrt av att mobila sökningar tagit över. Kronologiska tillägg till sökfraser (”+ikväll”, ”+senare idag”) blir allt färre.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa CDP just nu enligt Gartner Magic Quadrant

För att ta hand om alla dessa impulsiva e-handelsköp i realtid väntas behovet av fria returer och ångerrätt bestå. Även om (i Sverige åtminstone) fraktkostnaden krupit tillbaka i år. Ett resultat av ständigt krympande marginaler i de flesta sektorer som aktivt sysslar med e-handel.

Allt om DMP, Data Management Platform

Håll koll på det senaste. Här listas alla system kunder väljer köpa in.

Kommentarer

Leave a Comment