Folksam vill bli ”insuretech-bolag”, labbet FutureLab släpper ny app med betal- och AI-stöd

In Adobe AEM, AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Java, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amazon Sverige är riktigt nära nu. MKSE Amazon är nyhetssektionen där vi samlar allt om vad det kommer innebära för våra svenska företag.

Läs mer.
Folksam släpper idag sin nya hemförsäkringsapp för studenter. Ett av målen för Folksam med släppet är att bli mer av ett ”insuretech-bolag”. De är just nu inspirerade av t ex amerikanska Lemonade. Kunderna i piloten, som första offentliga releasen ska vara, kommer att kunna teckna en studenthemförsäkring direkt i appen. Där kommer de att kunna se vad försäkringen täcker, sin betalplan och även ändra kontaktuppgifter. Om kunden behöver hjälp eller har fått en skada kommer de att kunna chatta via appen med Folksams digitala AI och NLG-assistent Sam (som baseras på Artificial Solutions teknik och släpptes i september 2019). Utvecklingen ska skett delvis inom FutureLab, Folksams innovations- och testlabb lett av CIO Johan Rudén samt Lars Engvall.

”– Vi vill utveckla det här konceptet tillsammans med våra kunder, och har valt studenter då de är digitala. Ambitionen är att få fram en lösning som är enkel och ger en riktigt bra digital kundupplevelse. Genom att lansera den här appen tar vi ett steg närmare insuretechbolag.”

Säger Johanna Gillberg, Digital Innovation Lead på Folksam FutureLab. Till skillnad mot andra försäkringar kommer betalningen att ske direkt i appen tillsammans med betalleverantören Trustly.

”- Vi vill kunna erbjuda våra kunder en riktigt bra digital upplevelse, och kommer att ha flera nya funktioner i appen såsom betalfri sommar, möjlighet att lägga upp bilder samt kvitton på sina viktigaste värdesaker. Man kan säga att vi testar framtidens kundmöte.”

Säger Johanna Gillberg vidare. Till att börja med är det en pilot där konceptet kommer att testas på 50 studenter. Folksam är en Adobe Experience Manager kund med Adobe Campaign och DTM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Slut med Amelia/Aida hos SEB, följer konkurrenten. AI inte vad bankerna först trodde

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss