Ford mappade 95 kundresor inför Mach-E släppet, skapar ”hyper-personalized” webbupplevelse

In Adobe AEM, Java, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I samband med att elbilssatsningen Ford Mustang Mach-E kom ut på marknaden och hos olika bilhandlare så valde Ford Europa även att förbättra den egna kundkommunikationen och egna CX-arbetet. Bilpionjären har i år gått från någon enstaka kundresa till hela 95 olika kundresebearbetningar, personaliserade olika program samt ett bättre cross-channel arbete. Allt aktiveras enligt fjorton egna satta ”action triggers” i olika delar av en bilköpare eller spekulants kundresa.

Ford ska lagt mycket tid på att kartlägga vilka olika moment i en Mach-E köpares intresse och engagemang man ville och kunde påverka. Det var viktigt att t ex veta om besökaren var en tidigare Fordköpare. Målet var att bygga en ”hyper-personalized customer journey.”

Vi har mer på samma ämne:  Teleoperatören ökade e-handelsförsäljningen med 8 procent efter optimerat Core Web Vitals

Under arbetet fick man dessutom möjligheten att strömlinjeforma flera olika tidigare processer på ett smidigt sätt. Som tekniskt stöd för att genomföra detta har Ford handlat upp Adobe Experience Platform (AEM), Adobe Target och Adobe Audience Manager. Huvudpartner i arbetet är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]flera olika WPP byråer.

 

Ford har fått upp lösningen i hela 21 Europeiska länder och på 24 olika språk.

[/ppp_patron_only]