Fördefinierade regler och mer visuella, snabba åtgärder i nya Adobe Marketing Cloud

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Adobe Marketing Cloud (AMC) kommer de första kvartalen 2015 satsa på ett uppdaterat, ännu enklare och mer automatiserat gränssnitt för marknadsförare som faktiskt vill göra ’actions’ utan att behöva leta fram och gräva igenom alltför mycket data.

Det finns även ett bättre, mer detaljerat lokaliseringsstöd baserat på att många kunder nappar på erbjudanden främst utifrån vilken stad de befinner sig i.

Genom AMC-produkten Campaign ska det gå att automatiserat sätta upp enklare, fördefinierade regler att en viss typ av användare kan få utskick då de gör en vanligt förekommande handling. Som rör sig på ett speciellt sätt på e-handeln eller passerar en iBeacon etc.

Detta är bland de tuffaste utmaningarna för moderna CMO’s och andra som investerar i CXM-teknik, omfattningen av vad som går att göra är så stor att det är mycket svårt att veta vart man ska börja. Detta verkar även Adobe tagit fasta på för årets AMC förfiningar och egna marknadsföring mot marknadschefer. Det är nämligen mer enklare visuellt drag-n-drop stöd för marknadsföringsanpassningar och aktiviteter. Samt en tydligare översikt över de sammankopplade AMC produkterna som en marknadsförare köpt in.

0Mkr
värderas ett Adobe AEM snittprojekt till i USA

Adobe vet även att användarvänlighet kring komplexa produkter är ett område där man historiskt varit starkare än de största konkurrenterna Oracle, IBM och Salesforce.

Adobe Marketing Cloud erbjudandets intäkt i mitten av förra året var redan hela 283 miljoner dollar per kvartal.

De större svenska Adobe AEM (som är CXM/CMS delen av AMC) användarna i dagsläget är Volvo, Avanza, McDonaldsHertz, Panasonic, Volkswagen, Audi, BMW och Nissan (de senare främst via globalt inköpta projekt) samt 2010 och 2011 års första svenska storaffärer H&M, SJ (som tappat pga. att de aldrig riktigt kommit till skott med officiella, större lanseringar).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Förändringar och besparingar inom e-handel/IT att vänta på Åhléns

Kommentarer

Leave a Comment