Första labbet sedan 2016, Coop öppnar innovationsyta i Epicenter

In Nyheter, AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Anar vi en comeback för ”Epicenter-labben”? De flesta banker, industrijättar och försäkringsbolag har sedan länge dragit sig tillbaka från att labba i C-levelgrupp med service designers på Regeringsgatan. Men Coop och CDO Amer Mohammed tror fortsatt på en central liten innovationshörna och en ”test-butik” eller ”upplevelsebutik”.

Coop Sverige återfinns annars i ett äldre huskomplex i Solna, så de har ett större behov av det centrala läget. Dessutom lär både Epicenters- samt egentligen alla andra kontorshyror i allmänhet, vara väldigt låga i december 2020. Och slutligen så investerar enbart Coop i en koncepthörna på runt 25 m2.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Flytt till Google GCP räddar Nordnet i pågående hackerattacker, köper headless

Coop ska först testa nya koncept, som den självscanning/betaltjänst Scan & Pay och de AR-initiativ MKSE.com skrivit om tidigare i år, i Epicenterlokalen. Testbutiken Coop använt innan denna nysatsning har främst varit Coop på Sveavägen i Stockholm.