GANT utvärderar plattform i fyra år, bygger klart på fem månader

In E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

GANT vill under tisdagen berätta att även de gått live med en helt ny e-handelsplattform och ny design – på bara fem månader. Den första lanseringen av kommande 14 stycken. Det är samma D2C-manér som många andra e-handelsaktörer berättar om nu i maj. Samt som trend sträcker ända tillbaka till april 2020, första månaden efter pandemin. Men GANT berättar inte att utredningen om ny partner och ny plattform startade långt tidigare.

GANT har jobbat väldigt länge på e-handelsprojektet, de första förfrågningarna om plattform och propåerna till IT/Managementkonsulter och e-handelsbyråer gick ut redan 2017-2018. Strax därefter bytte man VD och tog in Patrik Söderström i rollen.

GANT har åren innan bedrivit sin e-handel på en Phoenix e-handel och Adobe Magento 1 e-handel med Pimcore PIM som inte klarade tidens tand eller de krav det globala modeföretaget kom att ställa. Den togs fram av [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Vaimo för redan 8 år sedan.

Vi har mer på samma ämne:  Pandemin slog mot Lindts chokladbutiker, ny Shopify Plus e-handel lanserad på fem dagar

Till slut blev det ett av de första genomlysta valen av plattform, en SaaS-uppbyggd Salesforce Commerce Cloud. Valet pådrivet av retail- och fashion retail-industrins fascination för enkelheten och plattformens popularitet. En tidigare större e-handelsplattformstrend som i stora massor drev den globala modeindustrin till plattformen. Främst under åren 20142017.

Leverantören kommer från Holland, det blev Dept som fick uppdraget att få upp webbshopen så snart som möjligt samt driva redesignprojektet och rulla ut. De första SFDC SFCC-webbshopparna skapades för DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) överfördes från Magento 1 till i början av december 2020. Nordens webbshopar körs fortfarande på plattformen Phoenix, men kommer att konverteras till SFCC under andra kvartalet 2021. Utmaningen här ska vara GANTs CRM-system, som för närvarande är kopplat till ett lojalitetsprogram på Salesforce Service Cloud.

Vi har mer på samma ämne:  Allt fler byråer fejkar PageSpeed Insights och Core Web Vitals siffror

Förutom vanliga betalningsmetoder via Ayden, såsom kreditkort, Paypal och Klarna, är det också möjligt att betala i förskott och handla med kredit. Det underlättas av Boniversum, ett system som gör en kreditpoängskontroll av de kunder som vill använda denna betalningsmetod. GANTs nya e-handelsplattform ska även ha utökats med Salesforce Order Management System för orderhantering. Systemet hjälper också till med ”Click & Collect” (köp online, hämtar i butik), returer och byten.

Dept har även jobbat med Ganni och Ann Summer.

GANT har även jobbat med Triggerfish och Humblestorm i Sverige.[/ppp_patron_only]