Google utmanar Klarnas paradgren med nya Subscribe with Google

In CXM, Google Voice etc, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Google har fått in sitt nya Subscribe with Google prenumerationsstöd hos fler större onlinetidningar under slutet av 2018.

Nu erbjuder även FT.com och The Washington Post den kreditkorts- och Google Pay kopplade tjänsten för enklicks-prenumerationer med flera förifyllda profil- och betaluppgifter. Allt för att slippa minnas alla lokala kontouppgifter per tidning, enligt Google. Dessutom finns flera alternativ kring bindnings- och prisalternativ med från start som ska visat sig fungera med målgruppen. Miami Herald var första tidning att beta-testa tjänsten.

Vi har mer på samma ämne:  Superdry byter till BigCommerce för flexibilitet och ekonomi

Ett globalt alternativ till Klarna prenumerationer som Google släppte till allmänheten förra våren. En förinladdad, lagerbaserad lösning över tidningsartiklarna ger en nästan native-känsla för läsarna. Snarlik den via PWA e-handel.

Det långsiktiga målet är även att bli ”ett Spotify” för prenumerationer och kunna erbjuda alla möjliga tidningar på ett och samma ställe med en fast avgift. FT, Washington Post och Miami Herald ska vara med på detta från start.

Oroväckande för Klarna är att det även finns svenskt språkstöd och SEK valuta installerat med start 2019. Allt tillgängligt via ett API för kunder som SVD, DN, Sydsvenskan m fl.

Vi har mer på samma ämne:  Afterpay och Klarna kraschar på Apple Pay Later nyhet, så kommer inbyggda delbetalningstjänsten fungera

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss