Handelsbanken lägger ned EFN online-TV, satsar på headless Contentful

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Contentful, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Handelsbanken har inte bara inlett projekt med nya Salesforce CRM. Det finns även, liksom hos nästan alla andra svenska banker, en nyfikenhet på headless, decoupled och API-first.

0 Mkr
i rörelseresultat gjorde SHB q1 2023
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Detta tillsammans med tyska Contentful. Under långa domännamnet handelsbanken-marknadsinformation.se styr en headless Contentful sedan ett tag tillbaka. Det är ett av SHBs flera egna, agila team inhouse som laborerar med headlessplattformsledaren på den separata domänen.

Marknadsinformationssajten återfinns ”utlänkad” till ett eget fönster från sektionen Privat och Spara på handelsbanken.se. Den vanliga inloggningen finns kvar tillsammans med nyheter, en interaktiv karta och puffar med fondinfo och en hel del annat. Egna, 12 år gamla TV-kanalen EFN finns inlänkad, men under gårdagen berättade banken att den kommer läggas ned inom kort.

SHB Customer Relationship Management Development jobbar med agilt SAFe och är uppdelade i flera olika team. Handelsbanken IT består i sin tur av hela 2000 medarbetare idag och kallas en av Sveriges största IT-organisationer.

Vanliga Handelsbanken.se är fortfarande på flera sätt en äldre SDL Tridion CMS lösning. Men det mesta är customkod idag på Handelsbanken.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Urban Deli släpper nytt på Contentful och Shopify tillsammans med Frank