Heineken senaste att överge egna intranätet för Facebook at Work

In Intranät, Nyheter, SDL Tridion Sites, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Facebook at Work är fortfarande enbart för slutna, engelskspråkiga användare, men Facebook har redan bjudit in runt 350 företag för att använda och utvärdera tjänsten.

Heineken är en av dessa. De ska ha varit igång sedan en bit tillbaka under 2015. Vad överger då ölbjässen för tidgare lösningar för kommunikation och intranät? För några år sedan var Heineken lokal SDL användare, sedan dess har Sitecore berättat de har kunden på sin lista.

Facebook at Work som först presenterades för 11 månader sedan har givetvis även en egen iOS app de uppmuntrar ansluta företag att använda.

Royal Bank of Scotland med 100 000 medarbetare är senaste kunde att ansluta nu i oktober (30 000 anställda går live redan i mars 2016) och sedan tidigare är modehuset Lagardere och Century 21 även medlemmar för alla sina socialt nätverkande, tusentals egna anställda.

0st
anställda flyttar användaren in i FB@Work

Facebook at Work är verkligen Facebook för en sluten grupp. Funktionell upprättning och layout är identisk med originalet och enbart enklare element tillåts egen design och färgsättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Facebook lägger ned Workplace, stora intranätprojekt att vänta

Kommentarer

  1. FB@Work @facebookforwork lookout: ”Jag tror Facebook at Work så klart kommer funka för kommunikativa, men kommer få det svårt att ersätta kopplade kalenderfunktioner, datasheet-relaterade åtgärder eller andra kopplingar till existerande dokument/format/tjänster inom större företag. Sedan beror det på användande företag. Det kommunikativa är inte alltid primärt. Fortfarande 2015 vill många bara hitta en kollegas telefonnummer i intranätet eller komma åt tidsrapporteringslänken. Det behövs inte F@Work för.”

Leave a Comment