Heinekens startup e-handel gav ovärderliga insikter om mikroöl-trender och online-försäljning av öl

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Heineken har berättat mer om sin egna transformation och disruption. Bryggeriet är kända för att testa nya vägar, som med samarbete tillsammans med Facebook at Work redan 2015. För att lära sig mer om, och kunna motarbeta, trenden med mikrobryggerier med egen europeisk distribution och e-handel skapade man egna varumärket Beerwulf. Allt på en Episerver Commerce plattform.

Att sälja prenumerationer och styckvis öl över nätet växer. Och konkurrenterna är kompetenta. Det är ett område som t ex franska Hopt.se excellerar inom med en intelligent, avancerad e-handel och numera mer än 2500 produkter i egna sortimentet som säljs världen över.

Tidigt ska man fokuserat på kunders ”reviews” för att löpande driva in kvalitativ data samt jobbat med personalisering för individuella val. ”Next-day delivery” och gratis frakt var en del av Beerwulf startupen. Den första iterationen ska kunnat gå live på enbart 17 veckor. Satsningen ska efter 2 år gett ovärderlig information till Heineken. Om mikroölkonsumenteras behov, tendenser och en mängd direkta fakta som hade varit svårare att driva in på en större e-handels och online-satsning som Heineken.com.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper bolag specialiserade på IoT för fordon, flera biltillverkare på kundlistan

All kunskap om ölförsäljning online och hur den typen av plattform skapades ska nu leva vidare inom Heineken och användare i arbetet med att skapa framtida ”online beer plattformar” för olika typer av alkoholhaltiga drycker.

Freek Bijl, Chief Strategy Officer, var på scen under årets DCongress i Sverige och talade om projektet. Som utförts tillsammans med Valtech. Därmed överger Heineken sitt andra .NET CMS Sitecore, som de först började anlita Valtech i Holland och Europa för att ta fram för två år sedan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Specsavers ny jättereferens till Contentful, commercetools och Algolia

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss