Clicktale, IBM Tealeaf, kundupplevelse Analys / Statistik, CXM, E-handel, HCL Commerce, IBM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing

IBM relanserar Tealeaf för bättre konvertering och kundupplevelse i e-handel

In Analys / Statistik, CXM, E-handel, HCL Commerce, IBM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sedan IBM köpte upp Clicktale-konkurrenten Tealeaf för drygt 4 år sedan har det varit tyst. Men i kundupplevelsehetsen som råder 2016 har IBM givit sitt förvärv nytt ökat fokus. Numera som en del av IBM® Customer Analytics.

Bolagets teknik för att få kunder att stanna samt söka upp “förlorade” kunder marknadsförs nu sommaren 2016 hårt igen. Tealeaf bygger på en analytisk motor som på flera olika sätt ska kunna hitta de flaskhalsar och delar som e-handlare och onlineverksamheter lider av för åtgärd och i slutändan bättre konvertering.

Tekniken går bl a att använda för att få en vy över:

  • Ej responsivt anpassade e-handlare (!)
  • Vertical screen-only problem
  • Optimeringsproblem i plugins och kod
  • Krävande laddtider
  • Få-stegs anpassningar av flöden
Vi har mer på samma ämne:  IBM säljer av hela egna Marketing och e-handelserbjudandet, början på slutet för produktsviterna?

En kombinerad, högt prissatt variant av Pingdom, Google PageSpeed och MobileCheck, New Relic, och andra slutanvändarverktyg, med andra ord. Allt paketerat i ett Webmaster Tools-liknande gränssnitt. Men Tealeaf är inte en ensam produkt, den består av de många delarna:

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.