ICA släpper nya lojalitetsprogrammet Stammis på Episerver plattform, 500m sidvisningar

In Lojalitetsprogram, CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ICA har, under visst spott och spe, idag re-lanserat egna, populära kundklubben ICA medlem. Under det helt nya namnet Stammis.

Där har ICA-kort medlemmar fått tillgång till ett nytt typ av lojalitetsprogram med nya bonusnivåer och fasta takgränser. 1 krona på ICA ger 1 stammispoäng i det nya programmet. Kritiken från användarna gällde främst att de gick miste om poäng om de inte uppnådde vissa nivåer på jämna tusenlappar. Det fick senare på dagen Cecilia Meldahl, CRM chef på Ica, att tvingas gå ut och berätta om fördelarna de nya nivåerna också för med sig.

Hur fungerar det då digitalt? Onboarding och indrivning till det nya lojalitetsprogrammet har formats på ICAs gällande Episerver CMS DCX Cloud miljöer. Med Google Optimizely stöd och mycket mer som det ingående DCX Hotjar och New Relic funktionerna. De fungerar tillsammans med en egen ID-koll och ett BankID inloggningförfarande för att verifiera identiteter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Marc O’Polo, Otto och About you:s e-handelsleverantör satsar på Sverige

Ica.se har över 200 miljoner besök och närmare 500 miljoner sidvisningar per år. Ica.se, Ica Appen, Scanna-appen, Matkassen, MonIca (Voice) samt Mitt Ica-terminaler som står i butik sköts av ett 40 personer stort digitalteam. En del av det större ICA IT teamet. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 106 miljarder kronor och hade närmare 23 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum.

I övrigt väntar nog många inom ICA IT främst på framsteg med det mångåriga miljardprojektet Ocado Smart Platform automatiserat omnikanal robotlager. Och det kommande, omfattande nordiska e-handelsstödet för all handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Det ska ICA primärt förbättra med nytt GCP Google Cloud molnstöd

ICA.se var tidigare en distribuerad Oracle ATG e-commerce lösning (av Publicis.Sapient) och tillsammans med Episerver stöd.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss