IKEA e-handel ökar med 200 procent. Släpper ny app som imiterar mini-varuhus

In Android, E-handel, HCL Commerce, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag sker 75% av alla onlinebesök till IKEA via mobila enheter. För att bli ännu mer tillgängliga befinner sig IKEA sedan en tid tillbaka i en stor digital förändringsresa. Detta har inneburit utveckling av nya kanaler, innovativa butiksformat och digitala plattformar. Framför allt ska IKEA velat skapa en större förbättring av den totala kundupplevelsen och en idag släppt ny app kallas ett mycket viktigt steg i den pågående ”uppväxlingen på den digitala arenan”.

Arvid Stigland från IKEA Ingka berättar för MKSE.com om appens idé. I grund och botten ska det handla om en mer nedskalad version av IKEA.se som merge’ats med ett sociala medier-liknande flöde. Tanken är att den nya appen ska bjuda massor av inspiration och idéer. Anpassat och intressant för mottagaren. Målet har varit att skapa något av en IKEA-katalog där kunder också kan göra köp, eller bygga upp ”ett eget Pinterest-flöde”.

”- Vår ambition är att skapa enkla och fantastiska digitala upplevelser som våra kunder vill ha. Då måste allt vårt innehåll vara spännande och intressant. Lanseringen av appen är ett oerhört viktigt steg i att ännu bättre kunna möta våra kunder online. Det ska vara lika enkelt och smidigt att handla hos oss – när, var och hur du än föredrar att göra det. Vi försöker hela tiden förenkla och förbättra upplevelsen för våra kunder när de besöker oss online, men tittar också på nya sätt att kombinera den fysiska upplevelsen i våra varuhus med den digitala.”

Säger Michael Andersson, Digital Manager, IKEA Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte bara Composable Commerce för IKEA, köper in ny SAP och Celonis EMS

Under de senaste månaderna har IKEA kraftigt ökat sin e-handel – jämfört med samma period förra året har försäljningen online ökat med 200 procent. Lanseringen av appen, tillsammans med det snabba arbete som gjorts för att anpassa sig till det ökade volymerna, ska skapar bättre förutsättningar för att fortsatt möta nya högre nivåer.

IKEA berättar för MKSE.com de även ska ha flera större tekniska innovationslösningar på ingång, som kommer att introduceras i takt med att appen kontinuerligt uppdateras.