app, Arvid Stigland, IKEA, ikea.com, ikea.se, Ingka, Michael Andersson Android, E-handel, HCL Commerce, iPhone, Nyheter

IKEA e-handel ökar med 200 procent. Släpper ny app som imiterar mini-varuhus

In Android, E-handel, HCL Commerce, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag sker 75% av alla onlinebesök till IKEA via mobila enheter. För att bli ännu mer tillgängliga befinner sig IKEA sedan en tid tillbaka i en stor digital förändringsresa. Detta har inneburit utveckling av nya kanaler, innovativa butiksformat och digitala plattformar. Framför allt ska IKEA velat skapa en större förbättring av den totala kundupplevelsen och en idag släppt ny app kallas ett mycket viktigt steg i den pågående “uppväxlingen på den digitala arenan”.

Arvid Stigland från IKEA Ingka berättar för MKSE.com om appens idé. I grund och botten ska det handla om en mer nedskalad version av IKEA.se som merge’ats med ett sociala medier-liknande flöde. Tanken är att den nya appen ska bjuda massor av inspiration och idéer. Anpassat och intressant för mottagaren. Målet har varit att skapa något av en IKEA-katalog där kunder också kan göra köp, eller bygga upp “ett eget Pinterest-flöde”.

“- Vår ambition är att skapa enkla och fantastiska digitala upplevelser som våra kunder vill ha. Då måste allt vårt innehåll vara spännande och intressant. Lanseringen av appen är ett oerhört viktigt steg i att ännu bättre kunna möta våra kunder online. Det ska vara lika enkelt och smidigt att handla hos oss – när, var och hur du än föredrar att göra det. Vi försöker hela tiden förenkla och förbättra upplevelsen för våra kunder när de besöker oss online, men tittar också på nya sätt att kombinera den fysiska upplevelsen i våra varuhus med den digitala.”

Säger Michael Andersson, Digital Manager, IKEA Sverige.

Vi har mer på samma ämne:  Lamborghini släpper ny app baserad på Salesforce teknologi, svenskar bakom

Under de senaste månaderna har IKEA kraftigt ökat sin e-handel – jämfört med samma period förra året har försäljningen online ökat medVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.