IKEA lägger ned EPiServer Commerce satsning?

In Check out/Kassasystem, HCL Commerce, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

MKSE får höra att EPiServers framfart hos prestigekunden IKEA bromsats det senaste året. Under augusti 2012 fick det svenska CMS:et genom LBi Göteborg komma in i möbeljättens finrum med ett första ”POC” projekt som blev en externlansering av affärsområdet IKEA Business e-handelswebb.

Den blev senare under 2012 även blev ett officiellt EPiServer case som nu tagits bort från EPiServers webbplats.

Även sajten (se bild nedan) har rullats tillbaka till sin gamla form och innehåller numera istället samma element som på den generella IKEA.com IBM WebSphere webben. Digitas LBi säger sig däremot fortfarande jobba med affärsutveckling och t ex formgivning av IKEA.com och IKEA Business.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Obemannade bensinmackar, så fungerar Circle Ks nya AI-ersättare

Enligt officiella dokument är IKEA i sitt IKEA Retail Web (IKEA.com eCommerce) område med 2 miljoner varor i katalogen och mobila, mCommerce-satsningar kund till IBM WebSphere Commerce (java) och Datapower. Samma system som de även parallellt kört med 2012 års EPiServer-satsning och som funnits hos IKEA sedan 90-talet.

För fem år sedan uppmärksammades IKEAs blunder att aktivt inte satsa på e-handel. Kamprad den äldre tyckte så sent som vintern 2008 att det var mer värdefullt att istället fokusera på de existerande varuhusen. Något som fått kritik och kraftigt hämmat den numera minst sagt brokiga ehandelssatsningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

Kommentarer

  1. De har valt och håller på att rulla ut ett nytt system, ETA för de första delarna under våren nästa år. Det är varken IBM eller Epi

  2. Att IKEA inte vill sälja på nätet beror på att det är mycket dyrare för IKEA att packa och skicka hem. Mycket högre vinst på att sälja i varuhuset. Rent vinstmässig kalkyl.

    Sedan kan jag själv tycka att man utelämnar rätt relevanta faktorer men det får IKEA lära sig den hårda vägen :-)

Leave a Comment