IKEA Sverige öppnar självscanning via app i butik, följer Coops spår

In CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För att göra sig ännu mer tillgängliga för sina kunder har IKEA öppnat upp egna officiella appen för självscanning av varor. Som efter ihopplockning och scanning tillsammans bildar en ny QR-kod. Med den går det att checka ut i en separat expresskassa. Kunden kan sedan lämna varuhuset när de betalat och känner sig redo – oftast utan att behöva stå i kö.

”– För att kunna scanna när du handlar på IKEA, behöver du ladda ner IKEAs app. Du skannar det du vill handla i varuhuset och packar dina påsar medan du handlar. När du är redo att betala visar du upp en QR-kod i en särskild kassa där du sen betalar med bank- eller presentkort som vanligt. Smidigt tycker vi, eftersom appen dessutom är en riktigt bra shoppingkompis full av inspiration. Allt på ett ställe.”

Säger Rogier van de Pol, Payment Leader på IKEA Sverige.

Vi har mer på samma ämne:  Coop introducerar Swish ScanAndPay stöd i egna butikerna

Nästa steg i utvecklingen av appen är att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]integrera fler betalningsmetoder, skapa möjligheten att betala direkt på olika avdelningar i varuhuset, få hjälp att navigera i varuhuset, se köphistorik och få personliga erbjudanden.[/ppp_patron_only]