IKEAs VD och styrelse krävde bättre siffror om kök, fick Dynamics 365 och Power Platform

In Nyheter, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, ERP/ECM, Microsoft Dynamics 365, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ett viktigare projekt för IKEA Sverige på sistone ska vara den nya kundupplevelsebearbetning och innovation som sker kring köksförsäljningen. Det är ett nytt projekt som även introducerat användandet av senaste Microsoft Power Platform hos möbelvaruhuset.

I ny kundcaseinformation från Microsoft berättar Michel Tabakovic att Dynamics 365 och Power Platform används för att skapa en helt ny typ av kökspresentation och upplevelse för renoveringsintresserade kunder. Både inom B2C och B2B.

Projektet ska ha startat när IKEAs styrelse och nya verkställande direktör började ställa ”jobbiga”, detaljerade frågor om köksförsäljningen. Som hur pass väl den konverterade med tillhörande siffror, varför inte kunder avslutade ett påbörjat köksköp hos IKEA, vilka de befintliga B2B-kunderna var eller vad som var den potentiella storleken på en lokal B2B-marknad för kök.
För att råda bot på detta togs en ny ”Co-Worker App” fram på low-code plattformen Power Apps. Appen används nu aktivt för att lära sig mer om en kund, få en uppdaterad sälj pipe-line, kunna boka återbesök och föra alla detaljerade mötesanteckningar.
Appen innehåller också en större kalender. För alla återbesök. En väldigt viktig del i IKEAs köksförsäljningsprocess. Det är vad som driver ökade intäkter och skapar en långsiktig relation med kunden. En kund i butik ska vidare aldrig vara en dubblett, det finns nu stöd i Dynamics för att motarbeta detta med exakta kundprofiler och det finns även en ny omnistrategi så att fysiska butikspersonalen inom kök i ett varuhus även kopplas ihop med en kund.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter pandemiåren, Aarke landar på samma e-handelsplattform som storkonkurrenten

En kund med en egen profil kan sedan även kunna använda IKEAs webb direkt för att se status för sina bokningar, presentation av säljare med mera.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss