Illy kaffe satsar på voice i egna butikerna, installerar Adobe Experience Cloud och Salesforce Commerce

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by Martin Edenström

En av de första talarna på stora scen Adobe Summit är italienska miljardkaffemärket och kedjan Illy. Deras VD Massimiliano Pogliani berättar för publiken om hur Illy tillsammans med Adobe rullat ut stora digitala projekt de senaste åren.

Melodin för 2019 är voice för Illy. Tillsammans med partners ska kaffemärket valt använda voice för att laborera med olika typer av beställningsförfarande i Illy Shops (där även kaffemaskiner säljs). Melodin för Illy går under devisen Go Digital, Be Digital and Be Disruptive. Samtliga projekt ska vara skapade för att erbjuda personliga, riktade och engagerande kampanjer över Illy-produkter. Året innan lanserades nya illy.com på Adobe AEM med tillhörande e-handel och eget kassaflöde för att köpa varumärkets alla produkter. Bakom projektet står Accenture Interactive.

Fler artiklar om ämnet:  Amazon stressar fram stora svenska e-handelsprojekt, rundgång i strategi- och plattformsval

Adobe vill gärna påskina att det är en fulländad CXM med tillhörande e-handel och omnikanal de jobbat fram. Men prekärt nog är det en ny Salesforce Commerce Cloud e-handel som Illy valt att rulla ut, inte en Adobe Magento 2 Enterprise. Numera värsta konkurrenten som nämns otippat ofta från scen.

Illy ska under fjolåret även valt att lansera en OrderGroove “coffee subscription service” i en prenumerations- och omnikanalsatsning.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  Adobe Magento klättrar mest i nya Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 2018
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss