Indrivna användardata kan föreslå appar i iOS 10 nya skärmswitchläge

In API, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Apples iOS 10 innehåller mycket mer än bara helskärms-iMessages med fyrverkerier och den stökiga hemknappstryckningen för att låsa upp telefonen.

För företagsanvändare finns även en helt ny yta att populera då Apple öppnat upp ytterligare en del av API:et.

Det är nederkanten av skärmswitchläget (efter dubbelklick på hemknappen) som numera går att nå för olika appar. Med en genväg som ska gå fortare än om användaren behövt fylla i uppgifterna själva.

Där kan de erbjuda t ex automatiserade kart-tjänster, baserade på data indrivna från olika sidresultat. Som i exemplet, en adress som kändes igen på en sida i Safari. Samma gamla regler för matchning av data används som iOS tidigare använt för att identifiera telefonnummer (ringa upp) , tidpunkter (för att skapa event i Kalendern) etc.

Eniro var bland de första svenska företagen att testa tilltaget, genom sin uppdaterade iOS app som kom för några dagar sedan. De länkar till appens karttjänster, direkt i skärmswitchläget med ifyllda data.

En anledning för användaren att välja Eniro istället för att fylla i samma data via klick på geopositionering eller manuell ifyllning av adress i t ex Hitta.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"

Leave a Comment