Inte bara Composable Commerce för IKEA, köper in ny SAP och Celonis EMS

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Människors köpvanor har förändras i rask takt efter pandemin, vilket ska fått IKEA och ägarbolaget INGKA se över de digitala verktyg gruppen använder och bör använda. För full kommersiell kontroll idag och framöver. De traditionella storstadsbutikerna ska fortfarande gå bra men INGKA vill gärna byta skepnad och ”komma närmare” sina kunder genom nya digitala verktyg.

IKEAs webbplats har haft omkring 4,3 miljarder besök de senaste åren och det har gjorts 23,9 miljoner nedladdningar av IKEA-appen. IKEA har totalt 657 miljoner kunder som besöker gruppens 390 butiker i 32 länder.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Tidigare har IKEA varit en stor förespråkare av Composable Commerce arkitektur och t ex Contentful (i projekt med bl a Consid) för att adressera detta. Men det finns även plats för monoliter.

Som en del av förändringen implementerar INGKA och IKEA ett nytt SAP-system för sina ekonomi- och inköpsfunktioner (SAP Finance & Procurement), med syftet att standardisera system så mycket som möjligt över enheter och länder. Fokus i slutändan är kunderna får den bästa möjliga upplevelsen när de köper från en IKEA-butik. INGKA använder enligt ett nytt uttalande även Celonis EMS process mining-plattform inom egna transformationsprogrammet för att få ihop de olika tillvägagångssätten och få ihop ett ”legacy landscape” till SAP.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss