Joomla! 1.6 försöker hinna ikapp Drupal och WordPress

In Joomla, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Systemtillverkarna och Joomla!förespråkarna är medvetna om att de ligger efter Drupal och WordPress. När Joomla! 1.6 BETA lanseras är de inte sena med att nämna att den nya versionen innehåller ”egenskaper som tar Joomla! till samma nivå som Drupal och WordPress”. Det ska vara bl a:

 • Infinite categories
 • ACL
 • Automatic updates
 • A new highly usable ”WordPress-like” backend
 • Improved SEO

Annars har fokus främst legat på att städa upp i systemets backend.

Känns som de med en major release istället borde fokusera på att ligga i framkant, inte hinna ikapp. Speciellt inte när nya, delvis helt omskrivna versioner av Drupal och WordPress står för dörren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  1922 algoritmer om hur Google och Yandex funkar har läckt

Kommentarer

 1. Det är allt lite intressant med vinklingen på artiklarna om Joomla! på mkse.com. Mellan raderna går det att tyda att artikelförfattaren inte gillar Joomla! CMS. Man kan bl.a. hitta följande sarkasmer i artiklar om Joomla

  ”Joomla! 1.6 försöker hinna ikapp”
  ”Se där. En ny Joomla! referens”
  ”Billig, men ganska väl underhållen Joomla!”
  ”Och ett är på defintiv utgång.”
  ”Bleka vinnare av Svenska Joomla!priset 2009”
  etc etc

  Personligen har jag utvecklat ett 50-tal webbplatser i bl.a. WordPress, Drupal & Joomla och finner ingen anledning att vinkla just J!-artiklar negativt. Anser att det finns för- och nackdelar med alla CMS.

 2. Ska ta det igen. Jag har inga preferenser mer än de releaser jag får se på respektive CMS/plattform. På Joomla! är de >färre<, därav ifrågasätter jag den svenska konsultaktiviteten på Joomla!
  Tycker du det kommer fler häftiga lanseringar på Joomla! än på någon annan open source CMS/plattform? Lista dem gärna för jag har totalt misslyckats med att hitta dem i så fall.
  Och ”Billig”, ”väl underhållen” samt ”vinnar” är väl positiva ordalag?!

Leave a Comment