Episerver ut från Loomis, Drupal in. Blandar och ger globalt

In Drupal, Joomla, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Loomis, ett av världens största företag inom hantering av kontanter, värdetransporter samt kontantlösningar för butiker har gjort om rejält i sin digitala strategi. Ute är Episerver CXM och leverantören Cloud Nine, istället är det en open source-strategi som gäller tillsammans med nya, Stockholmsbaserade partnern Happiness.

Happiness berättar att de 2019 fick uppdraget ta fram allt från ett nyligen utformat koncept till att sköta användarupplevelse, all grafisk formgivning och därtill backendutveckling av webbplatsen. Allt på en Drupal 8. En Vergic Engage Platform Messaging & AI används även av Loomis.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Det är däremot inget globalt val att gå med Drupal och överge Episerver. Loomis har delat upp närvaron på en massa olika CMS. Den danska lösningen loomis.dk har t ex valt en Joomla. Loomis-international.com är samma plattform. Den norska ligger på en Elementor WordPress Page Builder mall. I Frankrike används en .NET Kentico. Loomis.pt använder en WordPress med multimedia-inslag. Och amerikanska loomis.us, som vi skrev om för två år sedan, stannar kvar på en dansk Sitecore CMS. Numera med en gigantisk pop-up som erbjuder enormt många varianter av nyhetsbrev om armerade truckar och kontanthantering. För de som är intresserade av den typen av information.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Det är nästan märkligt hur säkerhetsföretaget lyckats att skaffa så många olika plattformar istället för några från av samma typ.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss