Joomla! 3.0 släpps, responsive och helt standardiserat utseende

In Joomla by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Här kommer fler lanseringsvideos efter EPiServer 7 avtäckningen i onsdags. Det är Joomla! som presenterat nya, rätt helt omskrivna Joomla! 3.0 (som i dagarna följdes av 3.0.1). En version som ska ta tillbaka förlorade marknadsandelar från Drupal 7 och WordPress.

Den nya versionen har Bootstraps ramverk inbyggt vilket gör att Joomla! och dess många komponenter får ett standardiserat utseende som ska göra det enklare att ta till sig för både utvecklare och användare. Detta ska även göra att Joomla! 3.0 blir:

”Det första CMS- verktyget som bygger in responsiv webbdesign i både frontend och backend.”

Verktyget ska vara ”mobilanpassad redan i core”, enligt Pixpro.

Redan nu ligger en demoversion uppe på joomla.org och flertalet av Joomlas viktigaste komponenter bygger redan på de nya funktionerna.

I mitten av november är det även dags för Joomlas första världskonferens där mycket tid kommer läggas på att presentera och diskutera den nya plattformen mer utförligt. Svenska Joomlaproffs, som tidigare gjort presentationsfilmer för Joomla CMS och Joomla 3.0, är inbjudna att filma konferensen.

Joomla!-specialiserade Pixpro berättar samtidigt att deras VD Sarah Watz valts in i Open Source Matters (OSM) styrelse på två år.

Leave a Comment