Joomla.com ska locka användare med gratis webbhotell

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Joomla ska tackla den övermäktiga SME-konkurrensen från WordPress och Enterprise-dito från Drupal med ett nytt stycke paketering som inkluderar gratis webbhotellsdrift hos Siteground.

Sarah Watz, den svenska VD:n hos intressebolaget Open Source Matters Inc., tipsar MKSE.com att domänen Joomla.com blir ny plats för att få en egen gratis Joomla installation (med automatiserade uppdateringar och vissa förinstallerade moduler) och ett *.joomla.com domännamn. En snarlik paketering till Drupals mångåriga DrupalGardens.com, fast med ett aningen enklare domännamn.

0%
av webben ska driftas på Joomla enligt bolaget själva. Är det BuiltWith.com Topsites som avses så ligger man 19% efter WordPress
Affärsmodellen ligger i att kränga vidare lösningar till en egen domän framöver samt sälja fler uppgraderingar och moduler efter användarna fått smak för Joomla. Joomla får även bidrag till open source projektet om sajtägare väljer betala Siteground och stanna kvar på plattformen.

SiteGround säger sig fokuerat på CMS:et en längre tid.

Joomla.org blir den vanliga URL:en för alla egenhostade Joomla projekt och produktnedladdningar.

Kommentarer

  1. Du är så negative alltid till Joomla. Joomla är ju ett säkrare och enklare system än WordPress där men även med få tillägg som t ex Pagebuilder https://www.joomshaper.com/page-builder/ http://preview.themeforest.net/item/flex-multipurpose-joomla-template/full_screen_preview/14881156 http://www.demo.joomforest.com/?product= enkelt snabbt bygger enkla https://www.regularlabs.com/extensions/advancedmodulemanager#description och avancerade system https://www.aclmanager.net/ för små- och större företag som t ex General Electric, UN, Ebay m fl.

Leave a Comment