Joomla! Night och Day i Sverige med Svenska Joomlaföreningen

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Joomla!Day i Sverige. Det hölls dock en Joomla! Day i april 2010. Ansvariga är Svenska Joomlaföreningen. Joomla!-gänget är nöjda och ser fram emot februari 2011 då det äger rum i Stockholm. Ryan Ozimek (från Open Source Matters som står bakom Joomla!) och Johan Janssens snackar. Joomlanight.se har all information. För övrigt, är inte Ryan, Matt och Dries rätt lika varandra? På onsdag kommer det gå... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hej Martin tack för din artikel!

  Jag är organisatören av Joomla! Night Stockholm eventet och har en liten korrigering angående det här:

  ”För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Joomla!Day i Sverige. ”

  Det skulle egentligen vara:

  ”För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Nooku Code Jam i Sverige”.

  Nooku är en ”Rapid application development framework” som Johan Janssens (Joomla! co-founder) har byggd. Han kommer vara en talare under själva Joomla! Night. Länk: http://www.nooku.org

  Men eftersom han kommer från Belgien har vi bestämd oss att köra dagen efter en ”Nooku Code Jam” som är en heldags workshop med Nooku webbutveckling i ”unconference” stil hos Tidningsutgivarna.

  —-

  Som du själv skrev har det funnits ”Joomla! Days” förut i Sverige och nästa Joomla! Day kommer hösten 2011.

 2. Förresten…Nooku kommer bli väldigt het dem närmaste åren.

  Nooku har sina rötter i Joomla! men Nooku community:n har redan gjort en ”proof of concept” integration med WordPress och håller just nu på med att göra en ”proof of concept” för en Drupal integration plus att man kan köra stand alone.

  I enkla ord betyder det att jag som webbutvecklare kan t ex skapa en webbshop app som jag kan köra standalone eller helt integrerad i Joomla!, WordPress och Drupal.

  Osv osv *insert random geek talk here* :-)

Leave a Comment