Joomla! Night och Day i Sverige med Svenska Joomlaföreningen

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Joomla!Day i Sverige. Det hölls dock en Joomla! Day i april 2010.

Ansvariga är Svenska Joomlaföreningen. Joomla!-gänget är nöjda och ser fram emot februari 2011 då det äger rum i Stockholm. Ryan Ozimek (från Open Source Matters som står bakom Joomla!) och Johan Janssens snackar. Joomlanight.se har all information.

För övrigt, är inte Ryan, Matt och Dries rätt lika varandra?

På onsdag kommer det gå att köpa biljetter. Med WordPress WordCamp och DrupalCamp har vi väl haft de tre storas evenemang på 59°19′N 18°4′O nu?

Vilka väljer att sponsra ett Joomla! event 2011? Förra året var det iaf hostingfirman StrongBox i Karlstad (omsätter runt 5 Mkr), trogna Joomla!-konsulten Pixpro och SwedeNet.

Kommentarer

 1. Hej Martin tack för din artikel!

  Jag är organisatören av Joomla! Night Stockholm eventet och har en liten korrigering angående det här:

  ”För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Joomla!Day i Sverige. ”

  Det skulle egentligen vara:

  ”För första gången i historien arrangeras en Joomla! Night och en Nooku Code Jam i Sverige”.

  Nooku är en ”Rapid application development framework” som Johan Janssens (Joomla! co-founder) har byggd. Han kommer vara en talare under själva Joomla! Night. Länk: http://www.nooku.org

  Men eftersom han kommer från Belgien har vi bestämd oss att köra dagen efter en ”Nooku Code Jam” som är en heldags workshop med Nooku webbutveckling i ”unconference” stil hos Tidningsutgivarna.

  —-

  Som du själv skrev har det funnits ”Joomla! Days” förut i Sverige och nästa Joomla! Day kommer hösten 2011.

 2. Förresten…Nooku kommer bli väldigt het dem närmaste åren.

  Nooku har sina rötter i Joomla! men Nooku community:n har redan gjort en ”proof of concept” integration med WordPress och håller just nu på med att göra en ”proof of concept” för en Drupal integration plus att man kan köra stand alone.

  I enkla ord betyder det att jag som webbutvecklare kan t ex skapa en webbshop app som jag kan köra standalone eller helt integrerad i Joomla!, WordPress och Drupal.

  Osv osv *insert random geek talk here* :-)

Leave a Comment