Jula förändrar hela sitt arbetssätt, satsar på Sitecore headless med Consid som partner

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Retailkedjan Jula väljer att gå mot strömmen i dessa tider och storsatsar på en ny, omnikanalförberedd e-handel. Ett projekt kedjan berättade om i början av 2020. Jula planerar för en tredubbling av sin digitala affär inom de närmaste åren. Nu avslöjas även vilken ny plattform som gäller . Retailkedjan väljer att ersätta befintlig teknisk plattform och går över till Sitecore.

Consid är strategisk digital partner med Jula och har redan tagit fram ett prestanda-fokuserat frontendlager samt ny design för Jula.se. Nu får IT-konsultbolaget uppdraget att byta digital CX-plattform till senaste Sitecore XP headless variant.

”– Julas Online-team har jobbat hårt och länge för att åstadkomma den större förändring som nu initieras. Det ska bli spännande att se resultatet av det arbete som mitt team ihop med våra nya partners Consid och Sitecore kommer att leverera till oss. I en tid där våra kunder blir allt mer digitala måste vi satsa för att möta våra kunders förväntningar och behov – både nu och i framtiden – vilket kräver att vi förändrar vårt arbetssätt. Därför gör vi nu denna större satsning.”

Säger Johan Thorell, Online manager på Jula.

”– Vi går in i en ny spännande fas med Jula där vi fördjupar vårt samarbete på ett tekniskt plan och breddar vårt team. Det här är ett väldigt roligt uppdrag för oss och Jula är en eftertraktad kund att få jobba med bland våra konsulter. Vårt team gör ett fantastiskt arbete och vi är väldigt stolta över att fått ett utökat uppdrag och det förtroende detta innebär.”

Säger Gustav Enocksson på Consid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner Quadrants miljardrekommendationer baseras idag på egna användarforumet, har det blivit bättre?

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss