K-Rauta öppnar sitt egna UX-labb i Stockholm, jobbar med Futurice. Labbtrenden på väg bort

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I ett nytt innovationskontor som förlagts i Stockholm jobbar K-rauta på med sin partner inom UX och service design, Futurice. Det finska bolaget tycks ha valt att förlägga labbverksamheten till Sverige på grund av det gynnsamma och uppmärksammade ”startup-klimatet” som råder just nu. Mycket mer omtalat än motsvarigheten i Helsingfors.

Däremot är K-rauta sina rötter trogna ändå man valde att samarbeta med snabbväxande Futurice svenska och finska kontor. Istället för att använda sig av svenska motsvarande service design alternativ (Doberman, Daytona, Transformator, Pond, m fl).

0st
varuhus har K-rauta i Sverige

K-rautas labböppning sker samtidigt som många andra ser över sina labbverksamheter i jakten på ”digital transformation”. Det är hösten 2017 betydligt färre ”C-level representanter” som syns i gemensamma labblokaler på stan. Hos t ex startup-hotellet Epicenter kunde man förra sommaren hitta både en och två börs-VD:ar och en mängd, något vilsna, CMO:er tillsammans med kundsupportsansvariga, CTO:er och CFO:er.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Byrågrupp köper upp svenskt influencer marketing-företag

Men inte längre. Sedan ett tag tillbaka har flera företag inom bank, försäkring och industri istället flyttat tillbaka labben inhouse. För att jobba vidare på samma sätt som de gjorde innan hetsen tog fart någon gång 2015.

Alla som väljer Oracles lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment