KFC dominerar i nya Greatest TikTok 2022

In Nyheter, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska Tiktok och Liv Sandberg, General Manager Business Solutions TikTok Nordics är igång med egna tävlingen Greatest TikTok 2022. Det är helt Tiktok-fokuserade byrån Bright Mind Agency i Jönköping med grundaren Alexander Morad som tillsammans med KFC Sweden skapat Finger Lickin’ Campaign och tar hem priset i år. Restaurangintäkterna ska ha ”ökat med hundratals procent”.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Motivering: Etablerade varumärken har både fördelar och begränsningar. Juryn uppskattade hurvarumärket anpassat sig till en ny plattform, hittat en skarp röst och framför allt, adderat värde till kunder och fans genom att vara äkta och rolig. Caset visar på verklig påverkan på såväl varumärket som antalet gäster. Med en blandning av fantastiskt kreativt arbete och en stark prestation kände vi verkligen att det här är ”finger linkin’ good”.

KFC har även kört vidare aktivt på Tiktok med kampanjen Megic Mike x KFC med samma influencer, Deng ”Michael” Koul Dawood Koul. Delvis tillsammans med Snabba Cash 2 släppet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  TikTok inleder samarbeten med Hubspot och Salesforce för B2B-marknaden

Greatest Creative gick till McDonald’s Sverige och Nord DDB Stockholm och Greatest Performance vann Girl Talk – BEYOND11, Girl Talk och Rødovre Centrum.

TikTok Awards nordiska jury:
Rasmus Bjurström, Managing Director, Forsman&Bodenfors
Michaela Bognäs, Media & Customer Experience Manager, McDonald’s
Nicole Kavander, Founder, All of Us
Carl-Magnus Hygrell, Managing Director, Creed Media
Lars Eia Kirkholm, Byråleder, JCP Nordic
Rebecca Eliasson, Nordic Digital Media & Advocacy manager, L’Oréal Group
Johan Mirch Peiris, ex Global Creative Director, Daniel Wellington
Anna Olivemark, Head of Content, NORD DDB
Maria Kuutsa, Head of Social & Content \ Partner, TBWA\Helsinki
Liam Kalevi, Creator
Arash Gilan, CEO, Viva Media
Maria Christina Sega, Art Director, Virtue Worldwide
Nicklas Hermansson, Founder, NomoFomo