Knepiga CMS-termer #17: Cufón

In Flash, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Känner ni till HTML5 Canvas, FontForge och JSON baserade och genererade Cufón? En av de flesta läger (SEO, progressive enhancement, W3C tillgänglighet m fl) accepterad standard för webbdesigners som vill låta webbformen kretsa kring något mer än bara kundens grafiska riktlinjer och de sedvanliga, stora startside-bilderna. Fritt att skapa eller importera egna typsnitt och låta dessa agera menyer, undermenyer, grafiska typsnitt eller andra  designelement. Är dessutom ovanligt snabbt (YUI compressed) och modernt standardiserat. Liknande experiment har...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Knepiga CMS-termer #17: Cufón | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Enda problemet med Cufon som jag stött på är att man bör sätta en parameter som inte delar upp orden med . Det gör det svårt för screen readers att läsa. Det sätter man som en parameter vid replace. Typ:
    var settings =( seperate: 'none' )

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.