Knowit tar över 1177.se från tidigare leverantör, omfattande tester innan lansering

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Knowit är ny leverantör av teknisk plattform för prestigeuppdraget 1177.se, berättar de i april månad. På uppdrag av Inera ska Knowit stå bakom nya webbplatsen 1177.se. 1177 väljer även att ligga kvar på Episerver även nästa decennium, vilket är långt en självklarhet inom offentlig sektor 2019.

Den nya webbplatsen ska före lansering ha testats både utifrån teknisk tillgänglighet men också genom användartester med personer som har olika funktionsvariationer. En viktig komponent i projektet har också varit att skapa en plattform som ger förutsättningar att förfina och utveckla webbplatsen kontinuerligt.

”-Vi är oerhört stolta över att framgångsrikt ha utvecklat en helt ny teknisk plattform för en av Sveriges mest besökta webb-platser. Komplexiteten i projektet har varit stor med samtliga landsting involverade och vi är stolta över förtroendet att få vara del av att bygga en mötesplats som är till nytta för så otroligt många människor dagligen. Denna typ av projekt ligger också nära Knowits vision om ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation.”

Säger Sebastian Vidovic, Kundansvarig för projektet på Knowit Experience.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

1177 Vårdguidens webbplats 1177.se får över tio miljoner besök varje månad. Över 5,6 miljoner invånare någon gång loggat in. Antalet som använder 1177 Vårdguidens e-tjänster fortsätter att öka, från ca 2 miljoner inloggningar i månaden januari 2017 till 3,7 miljoner i november 2018. För nio år sedan var det Iniera och Valtech som stod bakom produktionen. Sedan dess ska även andra konsulter inklusive Capgemini handhavt produktionen. Inera koordinerar och utvecklar digitala tjänster i samverkan med landsting, regioner och kommuner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT får direkt påverkan på flera martech och IT-yrkesgrupper

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss