Kommuner samarbetar kring intranät för 30 000:-

In Intranät, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

EPiServer och Circuits EPiServer CMS 6 kommun och intranät-mallar får teoretisk konkurrens. Funka eller FunkaNu har startat ett egen projekt kring intranät för kommuner. För 30 000:- SEK kan intresserade kommuner teamworka för att i samverkan: Bygga upp kunskap om vad som kännetecknar väl fungerande kommunala intranät Bygga upp kunskap om vad intranätet kan användas till och vilka andra kanaler och verktyg som olika personalkategorier behöver Hitta metoder för att testa och utvärdera hur intranäten fungerar... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. mja…det är väl precis det de gör genom att delta i det här projektet? Utan samarbete så sitter ju alla kommunwebbfolk på sin egen kammare och uppfinner hjulet gång på gång. Men jag har lite svårt för funka och deras pris och jag gillar inte heller EPI som, precis som du säger, funka föredrar. Fast projektet är ju tänkt att vara plattformsoberoende. Problemet är ju att funka har fått närmast myndighetsstatus efter det att värva försvann så när de hittar på någon dumhet så blir det näst intill lag i kommunvärlden. Som den uschlans standard-kommun-toppmenyn de tog fram för något år sedan i ett annat 30k-projekt. Förhoppningsvis lyckas e-delegationen snart ta tillbaka den rollen men de gör än så länge väldigt lite väsen omkring sig.

  2. 30.000 kr är för mycket! 18-23t är mer realistiskt för ett återkommande intranätprojekt. Det handlar i princip om designbyte. Alla kommuner kommer att använda samma moduler i ett eller annat format. 

Leave a Comment