Korpen släpper nytt på Umbraco, överger IdrottOnline Episerver, integrerar IT-system och lyfter SEO

In Nyheter, SEO, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nya korpen.se har lanserats byggd på CMS-plattformen Umbraco. Korpen överger därmed en äldre Episerver som först togs fram redan 2009 av Drumedar. Därefter har Korpen använt den rikstäckande Episerver CMS-webblösningen i som svenska IdrottOnline tillhandahåller (kallad ”världens största Episerver installation” av flera) sedan ett tag tillbaka. Korpens ledning berättade om valet att byta i verksamhetsberättelsen redan 2017. Nu 2020 står man på egna ben.

Viktiga mål med den nya webbplatsen ska varit nyrekrytering och att integrera Korpens interna IT-system (KIT), så att medlemmar i lokala föreningar kan gå in och boka sin plats på ett träningspass via korpen.se. I ett tillhörande SEO-samarbete ska även Korpen ökat den organiska trafiken med 45% med en mer skalbar sidstruktur utförd av Impera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sanity och Storyblok dominerar i G2 headless CMS genomgång

SEO-strategin ska gått ut på att:

  • Identifiera sökbeteenden hos potentiella medlemmar
  • Sätta en sökordsplan baserat på material från en inledande workshop
  • Gruppera sökord efter ämne och sökintention
  • Bestämma sökordsgrupperna med designer, vartefter en struktur sattes och sidmallar för de olika kategorierna anpassades ”efter sökintention”

”- Tack vare ett gott samarbete med Korpen och Zoezi har vi kunnat integrera mycket av det interna föreningssystemet på den externa webbplatsen. Det gör det väldigt enkelt för besökare att snabbt hitta sin lokala förening och nya aktiviteter.”

Säger Rasmus Söderström, avdelningschef för Imperas teknikavdelning. Webbplatsen kommer att nomineras som Bästa webbplats i Guldpartner-kategorin på Umbraco Awards 2020.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Användarna får se på film inför SV.se lanseringen

Svenska Symbio, med offshore test- och AM-personal i Kina tog över de enorma IdrottOnline Episerver-installationerna från Sogeti 2016. Men sedan dess har Symbio gått under jorden och visar i senaste årsredovisningarna upp -20 Mkr förluster på en 41 Mkr omsättning.