Kronans Apotek får upp composable commerce rekordsnabbt av Columbus

In Commercetools, Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Lojalitetsprogram, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Columbus berättar de är klara med sitt nya composable commerce projekt för storkunden Kronans Apotek  Columbus och Kronans Apotek go-live för den nya och B2B-säkrade e-handelsplattformen kallas rekordsnabb och ska ha levereras på utsatt datum. Målsättningen ska ha varit att bygga en mer ”kraftfull och rekordsnabb e-handelslösning”. En av framgångsfaktorerna ska varit ett mer integrerat team med medlemmar från både e-handelspartnern samt från Kronans Apotek inhouse team.

0 st
apotek har sammanslagna gruppen
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Vi är imponerade av Columbus och deras snabba leverans. Primärt valde vi dem för deras kompetens och förmåga att leverera en E-commerce plattform som både säkerställer och optimerar leveransen till vårt B2B-segment”

Säger Kristofer Öhman, Chief Technology Officer på Kronans Apotek.

“- Såklart är vi mycket stolta över att ha varit en del av Kronans Apoteks resa. Det har varit ett fantastiskt samarbete, och vi ser fram emot att fortsätta bidra till deras framgång.”

Säger Jon Svensson, Regional Manager på Columbus i nya uttalanden. Kronans Apotek och Apoteksgruppen slogs ihop till ett gemensamt bolag med 470 apotek 2022 och berättade då om nya ambitioner med sammanslagna digitalsatsningar. Apoteksgruppen hade då tidigare valt bygga på bl a Knowits egna Knowit Ecommerce Axxelerator frontend och paketering (Optimizely Commerce). Kronans Apotek började 2015 som en SAP Commerce/hybris användare men har sedan dess nyligen bytt till en omfattande, AWS-driftad Contentful headlessmiljö med stöd från en e-handelsfront byggd i Gatsby, Typescript, Netlify, Javascript, jQuery, React, NodeJs, Gulp, Handlebars och Java.

Lösningen ska även ha flera integrationer till bl a Microsoft Dynamics AX.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nets ser över egen digital arkitektur med Contentful headless