Kronans Apotek presenterar Metaverse-vision, robothund-leveranser och framtidens e-handel

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SIME Leader Sessions pågår i Stockholm och ett återkommande ämne utöver Ukraina och ”nya tider” är Metaverse. För att ”förkroppsliga” ämnet dyker en otippad talare på scen. Det är Kronans Apotek, nyligen utsedda till Pricerunner Årets e-handlare 2022, med CMO Emelie Friis, Linda Wakeham (ex-Curamando och head of PR Strategy) och kollegor. Kronans presenterar under dagen sin vision kring apotek och läkemedelsleveranser i metaverse.

Det är en vision framskissad i Metabloxz ”Art meets Blockchain VR” plattformen där en typisk Kronans Apotek butik målats upp i metaverse. Med en kassa-avatar, en besökare-avatar och en rätt typisk, rektangulär apotekskassadisk. I en sedvanlig, fyrkantig butikslokal. Kronan säger själva de vill:

”Utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen.”

Och utöver den digitala skapelsen som ljudsatts av egna anställda på lite brokig engelska innebär det även introduktionen av en ny apotekskollega. Det är Kronans Apotek ”Robodog” som med läkemedel runt halsen tydligen efter ett metaverse-köp kan springa ut på gatan på t ex Södermalm i Stockholm och leverera salvor och läkemedel. Minst lika snabbt som säg Kry/Meds och deras hyllade partnerskap med Budbee, Best, Airmee, Postnord eller DB Schenker beroende på geografisk lokalisering. Detta i samarbete tillsammans med RobotMinds.

På SIME säger Kronans Apoteks ansvariga att de i den virtuella världen försökt skapa:

”Något nytt som skapar värde för användarna som apotek.”

Kronans Apotek har över 470 apotek i hela Sverige efter sammanslagningen med Apoteksgruppen och stod senast vi hörde av dem i valet och kvalet mellan Optimizely och Contentful gällande e-handelsplattform etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Metas metaverse teamar ihop med Microsoft och Adobe för företagsanvändare