Kundo hoppas app-utvecklare gör plats för Kundtjänst-knapp

In Android, Chatbots, Community, Facebook Pages, iPad, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Kundo är klara med det Github-paket de vill att app-utvecklare lägger till som t ex en knapp för kundtjänst. Direkt i den app de håller på att utveckla. Paketet finns tillgänglig för iOS (iPhone och iPad) och lanseras inom kort även för Android.  Ett betalkonto krävs för att ta del av paketet. En ambitiös satsning då den kräver rätt mycket yta och uppmärksamhet från de ofta redan funktionellt och skärmyta-begränsade apparna. Dessutom gäller det att funktionen...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Hej Martin!

    Tack för uppmärksamheten! Vår applikation är menad enbart som ett *exempel*. Det behöver inte vara en knapp eller ett stort menyalternativ, det kan vara en textlänk under en annan submeny, placeras och utformas precis som apptillverkaren själv önskar. Det behöver alltså inte ta mycket plats.

    Vi har två gratisapplikationer som lanserar detta de kommande veckorna och två större svenska bolag som tittar på detta just nu. Så intresset finns helt klart.

  2. Martin, det kräver ingen yta alls om man inte vill. Man kan t.ex. be kunden att rapportera in ett problem när det uppstår. Då kan användaren öppna Kundo som ett modalt fönster direkt från meddelanderutan, så har jag tänkt i Mitt Saldo. Jag kör Kundo idag och det fungerar bra, men det kommer bli mycket bättre nu när det sitter direkt i applikationen.

  3. Ah, bra att veta. Jag hade förstått möjligheterna bättre om jag kunnat se andra exempel än ACME-bilden ovan (där koden ser ut att komma placeras i en “knapp”). 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.